Читај ми!

„Музика наде“ – уметност превазилази све културолошке и социјалне разлике

После летњег кампа „Музика наде“, млади учесници из читаве Србије наступали су у великој дворани Коларчеве задужбине. Осим квалитетне музике и добре атмосфере концерт симфонијског оркестра и хора „Музика наде“ шаље важну поруку.

Више од стотину деце показало је да уметношћу могу да превазиђу све културолошке и социјалне разлике. На заједничком концерту хармонија гласова и инструмената, дружење и учење деце из Бујановца, Сурдулице, Лесковца, Краљева, Ћуприје и Београда.

Деца из различитих социјалних средина уједињена у музици, испраћена су овацијама публике – и остварила циљ.

„Циљ је ово: Да публика и даље долази на концерте класичне музике, да не престане да верује да музика преноси важне поруке нарочито да ствара људе. Циљ је био да се здруже они који се обично никада не сретну. То су деца са маргине друштва и деца која уопште нису испала из система друштва и они су научили како разне прилике у животу могу да вас стрефе и како треба знати пружити руку једни другима“, наглашава Ђурђа Папазоглу директорка пројекта „Музика наде“.

После Бетовена и Пјацоле, најмлађи су певали Ђурђевдан, српске етно песме и страну поп музику.

У сарадњи са угледним међународним музичарима из Шпаније и Грчке, повезани музиком кажу да ово неће бити њихов једини сусрет.