Читај ми!

Прва награда „Небојша Глоговац“ уручена Миодрагу Драгичевићу

Доделом награда обележен је Дан Југословенског драмског позоришта. Награда „Небојша Глоговац“ за изузетну уметничку креацију младог глумца уручена је глумцу Миодрагу Драгичевићу.

Награда, која је ове године додељена први пут, припала му је за улогу Каспара у истоименој представи.

Драгичевић је такође добио награду за лепоту говора „Др Бранивој Ђорђевић" и прознање „Бранка и Млађа Веселиновић" Фондације ЈДП-а за најбоље глумачко остварење.

Награду која носи име покојног глумца и некадашњег првака драме Југословенског драмског позоришта овај театар установио је у знак сећања на Небојшу Глоговца.

Драгичевић је захвалио свима којима се, како је рекао, његов рад учинио вредним.

„Част ми је што сам примљен на ове даске које памте кораке и речи великих глумаца. Посебно сам почаствован што награда која носи Небојшино има припада мени. Имао сам срећу што сам делио кадар са Глогијем и после једног снимајућег дана казао ми је да ћемо заједно радити велике ствари. Драго ми је што се део његовог пророчанства остварио“, рекао је Драгичевић.

Драгичевић је додао да му је било тешко да направи прве глумачке кораке у представи Под жрвњем у режији Егона Савина.

„Након тога је све било лакше. Ове награде су за мене доказ да сам до сада добро радио. У будућности су се трудити да преиспитујем своје границе и оправдам реноме позоришне куће у којој играм“, навео је Драгичевић.

Похвале стручне јавности и публике због главне улоге и представи Каспер која је недавно имала премијеру у ЈДП-у, Драгичевић каже да ће се у будућности трудити да буде још бољи.

Годишње награде Југословенског драмског позоришта добили су редитељи Јагош Марковић и Милош Лолић.

Затим глумци Милан Марић, Марко Јанкетић, Мики Манојловић, Јасна Ђуричић, Милена Васић, Наташа Нинковић, Сања Марковић, Анита Манчић, Љубомир Бандовић.

Награђена су и композиторка Ања Ђорђевић, костимографкиња Марли Марковић Милојев, а годишње признање за сценографију припало је Горчину Стојановићу и Јасмини Холбус.

Годишња награда за драматургију је отишла у руке Перише Перишића.

Награђени су и суфлерка Драгана Анђелковић, радница на административним пословима Ружица Савић, шеф столарске радионице ЈДП-а Мирослав Корићанин, аудио видео техничар Давид Жан Марк Србљин, технички продуцент Дејан Матекало.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 06. апр 2021, 00:53) - Бране П. [нерегистровани]

Награда скоро колико и запослених

Могао би новинар да утврди колико је награђених глумаца у односу на укупан број глумаца. Као и укупан број награђених према укупном броју запослених. Ни мање државе ни више глумачких награда, Да ли уопште неко зна колико има награда за глумце.