Читај ми!

Светски наслов на репертоару Атељеа 212: Премијера представе „Син“

У Атељеу 212 очекује се премијерно извођење представе „Син" која се бави породичним односима и адолесцентском депресијом сина који пати после развода родитеља. Гошћа Београдске хронике, глумица Исидора Минић у представи тумачи улогу мајке.

Kомад Син који ће бити премијерно изведен на српском језику у Атељеу 212 у режији Ане Томовић, трећи је комад Зелерове триологији унутар које писац истражује породичне односе увек фокусирајући једног члана породице.

Како напомиње Исидора Минић, Флоријана Зелер је добитник многих престижних признања за драмско стваралаштво, између осталих и Молијерове награде. Часопис Гардијан га је прогласио „најузбудљивијим драмским писцем нашег времена“.

Први део те трилогије је комад Отац, који је и најнаграђиванији Зелеров драмски текст, по ком је снимљен и филм са Ентони Хопкинсом и Оливијом Kолман у главним улогама, а који се такмичи за Оскара. Други комад, Мајка, је имао своју премијеру у Њујорку са Изабел Ипер и Kрисом Нотом. Његове драме се играју у Великој Британији, Немачкој, Сједињеним Америчким Државама.

„Тако да Београд добија један светски наслов на свом позоришном репертоару, а колико смо га ми добро направили, видећемо у суботу, 27. марта, када је премијераׅ“, каже глумица Исидора Минић.

У представи игра сјајна глумачка екипа. Поред Исидоре Минић, ту су Светозар Цветковић, Тамара Драгичевић, Лука Грбић, који игра насловну улогу и кога публика препознаје по улогама у Јужном Ветру и Тајни винове лозе, Бранислав Зеремски и Реља Јанковић.

„Ми од децембра радимо, с прекидима, а следеће извођење је планирано за 4. април и биће последње јер на сцену мора да изађе нова екипа. Због мера још увек не можемо да се мешамо и да играмо једне вечери једну представу, друго вече другу. Због хигијене и свих ових мера само једна екипа може да буде на окупу. Када се ради нова представа онда се одвоји 15 дана да та екипа може да одради премијеру, тако да не знамо када ће бити следећи термин“, каже Исидора Минић на крају гостовања у Београдској хроници.

број коментара 0 Пошаљи коментар