Делез Србији уручено признање „Доброчинитељ“

Компанија Делез Србија добитник је овогодишњег признања за друштвену одговорност „Доброчинитељ 2023“. Награда је додељена за друштвену одговорност компаније у претходне три године.

Од подршке локалној заједници у борби са пандемијом коронавируса, преко донирања намирница и развоја прве платформе за донацију хране у Србији, па све до подршке УНИЦЕФ кампањи за превремено рођене бебе и обезбеђивања финансијских средстава за опремање неонатолошких јединица у земљи, Делез Србија је континуирано развијала друштвено важне иницијативе.

Допринос компаније у претходне три године посебно се истакао у области донација хране. Како би унапредила осмогодишњи пројекат донирања воћа и поврћа, Делез Србија је почетком 2021. године лансирала прву дигиталну платформу за донирање хране у земљи - "Тањир по Тањир“.

Овај трговински ланац до сада је донирао више од 6.500 тона хране, а захваљујући овом пионирском технолошком решењу пут од продавница до крајњих корисника учињен је транспарентнијим и једноставнијим. Тако данас намирнице из Maxi, Mega Maxi, Tempo и Shop&Go радњи свакодневно стижу до више од 14.000 корисника хуманитарних организација широм Србије, које их сада путем платформе могу резервисати само једним кликом.

„Делез Србија је још од 2016. године наш највећи ослонац у пружању подршке социјално угроженим суграђанима и уједно наш највећи донатор хране у земљи. Уз свакодневне донације воћа и поврћа, донацијом финансијских средстава за набавку два транспортна возила компанија нам је помогла да будемо још ефикаснији у расподели потребних намирница. Захваљујући новим возилима омогућено је да се храна допреми и до оних хуманитарних организација које немају сопствени превоз, да се повећа број продавница које донирају, као и број удружења а самим тим и корисника укључених у ову иницијативу“, рекла је Радмила Иветић испред Банке хране Београд.

Плакету „Доброчинитељ“ је у име компаније преузела Милица Поповић, менаджер за корпоративне комуникације и јавне послове, истичући да се компанија у спровођењу друштвено одговорних активности увек труди да пажљиво ослушкује како потребе друштва, тако и локалних заједница и да им у томе често помажу колеге из продавница широм Србије.

„Најлепши део реализовања оваквих активности је када знате да сте подршку пружили заиста тамо где је најпотребнија. Полазећи од тога да нико не може да познаје боље потребе конкретне локалне заједнице од наших колега који живе и раде у њима, управо они су често наша највећа подршка. Тако су приликом отварања нових стратешких радњи претходне године, на њихов предлог новчане донације уручене и Локалној фондацији Ниш, Црвеном крсту Пријепоље, Општој болници Ђорђе Јоановић у Зрењанину, Дому за децу ометену у развоју Колевка из Суботице и НУРДОР-у“, рекла је Милица нагласивши важност укључивања свих актера друштва у циљу остваривања друштвено важних иницијатива и да компанија и у овој години наставља са пружањем подршке на локалу.

Делез Србија се у 2021. години прикључила УНИЦЕФ кампањи „Тако мали да би у срце стали“ у циљу пружања подршке превремено рођеним бебама као и кампањи „Спасимо храну спасимо хуманост“.

Тако је у оквиру пројекта „Тако мали да би у срце стали“ Делез Србија донирала финансијска средства која су употребљена за модернизацију и опремање неонаталних јединица у Крагујевцу и Новом Саду као и стручну едукацију медицинског особља. А донацијом више од тоне намирница, 1.000.000 динара за припрему пакета хране али и поставком трајних кутија за прикупљање донација грађана компанија је пружила подршку кампањи „Спасимо храну спасимо хуманост“.

У оквиру кампање ''Најбоље у Србији'', признање “Доброчинитељ” додељује удружење „Моја Србија“, у сарадњи са Центром потрошача Србије и уз подршку Министарства унутрашње и спољне трговине Републике Србије и Града Београда, а награда је резултат свеобухватног поцеса анализе друштвено одговорног пословања свих компанија које су учествовале на конкурсу.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво