Здравље
петак, 01. феб 2013, 17:03 -> 21:01
Стижу фластери уместо инјекција!
Један од најстрашнијих кошмара из детињства – примање инјекција – ускоро би могао постати ствар прошлости! Са Института за технологију „Масачусетс“ стиже вест да ће омражене „боце“ ускоро заменити фластери...
четвртак, 31. јан 2013, 11:50 -> 14:19
Ткиво бубрега и корен косе из матичних ћелија!
Јапански научници у јануару први у свету успели да направе ткиво бубрега и корен косе из матичних ћелија. Ови успеси могли би да елиминишу потребу за трансплантацијом бубрега и пруже најбоље решење за...
среда, 30. јан 2013, 14:26 -> 17:28
Храна за добро расположење
Група нутрициониста са америчког Универзитета „Дјук“ саставила је листу здравих намирница које значајно утичу на расположење. Црна чоколада, јаја, јабуке, лосос и спанаћ само су неке од оних које највише...
уторак, 29. јан 2013, 09:40 -> 13:55
Намирнице које греју тело
Љуте папричице, црни бибер, ђумбир, зелени чај и кокосово уље само су неке од намирница које у организму подстичу процес термогенезе, односно стварања топлоте током пробаве...
понедељак, 28. јан 2013, 08:55 -> 13:35
Аутотрансплантација, спас за хроничне ране
Лечење хроничних рана захтева већа материјална средства, употребу антибиотика, завоја, дуготрајно одусуство с посла, а све то мења квалитет живота. У неким случајевима неопходне су и реконструкције и тада...
недеља, 27. јан 2013, 08:41 -> 09:27
Чувајте срце – не будите зимски ранораниоци!
Омиљене активности, попут дружења са пријатељима, удружене са здравом исхраном и редовном физичком активношћу чувају током зиме срце и крвне судове. Јутарње исцрпљивање сведите на минимум и немојте сада...
среда, 23. јан 2013, 11:08 -> 11:25
Јагодице и бобице чувају женско срце
Пут до здравог кардиоваскуларног система за припаднице лепшег пола веома је укусан, кажу најновија истраживања. Редовном конзумацијом јагода и боровница значајно се умањује вероватноћа од срчаног удара...
уторак, 22. јан 2013, 17:25 -> 20:22
Кокице здравије од воћа и поврћа?
Тим научника са пенсилванијског Универзитета „Скрентон“ тврди да кокице садрже више антиоксиданата од воћа и поврћа. Истичу да једна порција кокица има око 300 милиграма антиоксиданата, што је скоро двоструко...
недеља, 20. јан 2013, 13:26 -> 18:17
Научите да волите прокељ
Прокељ, упркос реткој особини да је једнако укусан и хранљив и свеж и замрзнут, неправедно је запостављен на нашим трпезама. Редовном конзумацијом овог поврћа умањујете ризик од рака, али и утичете на...
субота, 19. јан 2013, 20:15 -> 21:22
Кокосова вода, еликсир младости
Борба против бора, вишка килограма или недостатка енергије није тешка ако вам је савезник кокосова вода, тврде индијски стручњаци. Скоро чудотворни напитак моћ дугује молекуларном саставу сличном крвној плазми...
Коментари