Teheran najavljuje brz odgovor na američke napade u Siriji

Portparol Višeg saveta za nacionalnu bezbednost Irana Kejvan Hosravi rekao je da će Teheran brzo odgovoriti na napade na baze povezane sa Iranom u Siriji.

Техеран најављује брз одговор на америчке нападе у Сирији Техеран најављује брз одговор на америчке нападе у Сирији

Najmanje 19 osoba stradalo je u američkim napadima na položaje proiranskih snaga na istoku Sirije. Američki udari su predstavljali odmazdu za navodni napad iranskog drona u kojem je ubijen jedan američki preduzimač, a ranjeno nekoliko vojnika.

"Svaki izgovor za napad na baze stvorene na zahtev sirijske vlade koja se bori protiv terorizma i Islamske države u ovoj zemlji, odmah će se suočiti sa kontra-odgovorom“, poručio je Kejvan Hosravi.

Američki predsednik Džo Bajden juče je rekao da su Sjedinjene Američke Države spremne da "upotrebe silu" kako bi zaštitile svoje državljane. 

"Nemojte pogrešno shvatiti, Sjedinjene Države ne traže sukob sa Iranom, ali budite spremni na to da na ćemo upotrebiti silu da zaštitimo naš narod", rekao je Bajden novinarima.

Iran poručuje da se njegove snage i saveznički borci nalaze u Siriji na zahtev Damaska, a američke snage smatra okupatorima.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво