Држављани САД повређени у нападу у Сирији; Бајден: Штитићемо Американце и силом ако треба

У нападу на базу коалиционих снага у близини Хасаке на североистоку Сирије погинуо је један припадник америчког техничког особља, повређен је још један, као и пет америчких војника. Амерички председник Џо Бајден поручио је тим поводом да су Сједињене Америчке Државе спремне да употребе силу како би заштитиле своје држављане.

У нападу на базу коалиционих снага у близини Хасаке на североистоку Сирије, према извештају Пентагона, погинуо је један припадник америчког техничког особља, повређен је још један, као и пет америчких војника.

Према обавештајним подацима, сумња се да је напад изведен дроном иранског порекла, саопштила је војска, што је закључак који би могао додатно да погорша већ затегнуте односе између Вашингтона и Техерана.

У знак одмазде америчка војска је извела ваздушне ударе на снаге које подржава Иран у Сирији.

Амерички председник Џо Бајден изјавио је да су Сједињене Америчке Државе спремне да "употребе силу" како би заштитиле своје држављане. 

"Немојте погрешно схватити, Сједињене Државе не траже сукоб са Ираном, али будите спремни на то да на ћемо употребити силу да заштитимо наш народ", рекао је Бајден новинарима током званичне посете Канади.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво