Читај ми!

Zelena ekonomija

Veza između poljoprivredne proizvodnje i biodiverziteta u zemljma Balkana je jaka. Mnoga poljoprivredna staništa, stvorena su vekovnim praksama tradicionalne ispaše i neintenzivnim načinima poljoprivredne proizvodnje.

Kako to izgleda u našem komšiluku a kako u Vojvodini u ovoj emisiji Znanja imanja govore:

Radan Božović, apsolvent veterine ispasa stoku na 1700 metara nadmorske visine u Katunu Kuljapiča potok - ovaj tradicionalni način proizvodnje uskoro postaje deo svetskog lanca zelene ekonomije.

Dragan i Vanja Šćekić iz sela Štitari kod Berana prešli put od tradicionalnog stočarstva do bio povrtarske proizvodnje.

Miodrag Mišo Kastratović iz sela Police, čuva smeđe goveče i proizvodi sir vrhunskog kvaliteta.

Igor Dubak, stomatolog, nije zaboravio svoj Katun Šiška, i učinio ga dostupnim gostima iz celog sveta.

Miloš Komazec, ratarstvo i stočarstvo zaokružio gradnjom bioenergane, koja zelenu energiju vraća zemlji.

Holo Roland iz Doroslova osvojio svetske standarde podižući najmoderniju farmu svinja.

Urednik: Dragana Popov

Novinari: Radica Smiljković, Ana Marinković, Mile Novaković

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом