Velika iluzija

Posle filmova "Guča", "Jagoda u supermarketu", "Travelator" reditelj i scenarista Dušan Milić koji je u "Krupnom planu" Velike iluzije, krajem maja počinje snimanje psihološkog trilera "Mrak". Film je inspirisan istinitom pričom srpske porodice koja je nakon ratnih sukoba 90-ih, uz strah i mučenja ostala da živi na svom ognjištu, u enklavi na Kosovu I Metohiji.

U susret 72. Kanskom festivalu, jednom od najvećih festivala gde umetnički filmovi započinju svoj život, ovaj bioskopski maj će i kod nas biti u znaku autorskog filma.

Govorimo o "Devojci" u režiji belgijanca Lukasa Donta, čiji je san da postane balerina i o "Sutonu" austrougarske imperije uoči Velikog rata iz vizure oskarovca, mađarskog reditelja Lasla Nemeša.

Iz rakursa filmske kritičarke Kristine Đuković analiziramo Netfliksovu adaptaciju kultnog romana Širli Džekson "The Haunting of Hill House".

Uz "Premotavanje" se prisećamo na Kanskog pobednika 1990. - filmski klasik Dejvida Linča "Divlji u srcu".

U rubrici "Kontraplan" je proslavljeni italijanski sineasta Marko Belokio koji se na predstojećem filmskom festivalu u Kanu ponovo takmiči za Zlatnu palmu, sa novim filmom sa filmom "Izdajica".

Autor i urednik: Sandra Perović

Saradnici: Jelena Carević, Zoran Janković

Realizacija: Tijana Todorović, Svetlana Perović, Marko Jeftić.

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се