S Tamarom u akciji

Akcija za šestočlanu porodicu Mandić

Ana (40) i Vidoje (41) su 13 godina u braku, upoznali su se u selu Vodice gde su oboje radili. Da bi imali bolje uslove za život, preselili su se u selo Draglica na opštini Nova Varoš, u porodičnu kuću Vidojevih roditelja. Roditelji su živeli na donjem spratu, a Vidoje i Ana sa četvoro dece Marijom (9), Tamarom (8), blizancima Vesnom i Todorom (6) na gornjem spratu.

Vidoje je sa ocem napravio kupatilo u prizemlju, koje je veoma brzo zbog loše kondenzacije i stolarije počelo da vlaži, i ubrzo je postalo gotovo neupotrebljivo. U međuvremenu je Vidojev otac umro, pa je morao da radi mnogo više, kako bi zaradio za celu porodicu.

Najviše zarađuje od vuče drva za domaćinstva iz okolnih sela Nove Varoši i Požege. Mandići imaju dosta životinja od čijeg uzgoja žive. Svi vode računa o životinjama - baka i majka i deca.

Vidojeva deca su jedina deca u selu Draglica, zahvaljujući kojima još uvek radi osnovna škola, koju pohađaju svi.

Tamarina ekipa je dodatno bila motivisana da pomogne porodici Mandić jer su svetao primer porodice koja zaista želi da živi seoskim životom.

Šestočlanoj porodici je napravljeno kupatilo na gornjem spratu i osposobljeno ono na donjem, napravljena kanalizacija, urađena je i toplotna izolacija... Jednostavno, rešeni su im svi građevinski problemi!

Mandići su Tamaru vodili na vožnju kajakom Radujinskim jezerom a zahvaljujući čuvarima Parka prirode Uvac videćete i skrovite uvale Zlatarskog jezera, najlepše prizore planine Zlatar, recept za čuvenu heljdopitu...

Sve ovo, gladajte u novoj petoj epizodi šeste TV sezone emisije "S Tamarom u akciji", u petak 26. oktobra, u 21 sat na Prvom programu Javnog medijskog servisa.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се