Košarka: Srbija - Estonija

Posle poraza od Grčke na Kritu, košarkaška repreznetacija Srbije mora pobediti Estoniju kako bi ostala u trci za plasman na Svetski Kup 2019. u Kini.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića u drugom kolu druge runde ovih kvalifikacija imaće mnogo lakši zadatak nego ranije jer je Estonija na poslednjem mestu u grupi L sa skorom od dve pobede i pet poraza. Uprkos porazu od lidera grupe, selekcije Grčke, za Srbiju se situacija nije mnogo promenila zahvaljujući pobedi Gruzije nad Izraelom u gostima.

Gruzini se jesu sada približili našem timu na pobedu zaostatka, ali nam bolji učinak u međusobnim duelima daje bolju poziciju. Estonija jeste najslabija ekipa grupe, sa puno debitanata i mladih  igrača, ali ne treba se opuštati jer su 2012. u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo u Sloveniju, Estonci u Talinu bili bolji od Srbije sa 88-81, a od igrača koji će u nedelju nastupiti za naš nacionalni tim na tom meču igrali su Nemanja Bjelica i Nemanja Nedović.

Trenutno najpoznatije ime Estonije je svakako selektor Tit Sok, koji je kao igrač osvajao medalje nastupajući za Sovjetski Savez, a nacionalni tim svoje zemlje vodi već 14 godina.

Na tabeli grupe L vode Grčka i Nemačka sa po sedam pobeda. Treća je Srbija sa 4:3, dok sa po tri pobede i četiri poraza slede Gruzija i Izrael, dok je na poslednjem mestu Estonija sa samo dva trijumfa.

Utakmica se igra u Pioniru od 20 časova i 15 minuta.

Komentator je Slobodan Šarenac

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се