Fudbal - SP: Maroko - Iran

Žreb je bio nemilosrdan prema ovim reprezentacijama, zato im je neophodna pobeda na startu šampionata.

Marokanci i Iranci su na dominantan način prošli kvalifikacije, ali pred njima je skoro nemoguća misija da u konkurenciji evropskih šampiona Portugalaca i bivših svetskih i evropskih prvaka Španaca prođu u osminu finala.

Maroko je posle dve decenije ponovo učesnik Mondijala, na tom putu eliminisali su Obalu Slonovače i pobedili na sedam od poslednjih osam utakmica. Francuski selektor Renar stvorio je kompaktnu ekipu koju predvode iskusni Benatija, Busufa i El Ahmadi, a mnogo se očekuje od krilnog napadača Ajaksa Hakima Zijeha.

Iranci imaju veće iskustvo, ovo im je drugi uzastopni šampionat sveta, do kojeg su stigli obaranjem rekorda mondijalskih kvalifikacija. Oni nisu primili gol čak 1121 minut, sve do poslednjeg kola i meča bez rezultatskog značaja sa Sirijom. Selektor Karlos Keiroš već sedam godina stvara tim koji je sve jači, a glavni cilj je da na prvenstvu Azije u januaru iduće godine prođu bar do finala, što nisu uspeli još od titule pred domaćom publikom 1976. Ukoliko dobiju prvi meč u Rusiji, biće veoma težak rival evropskim velikanima, dok bi poraz od Maroka zapečatio sudbinu Iranaca.

Meč prvog kola Grupe B igra se na stadionu Krestovski u Sankt Peterburgu.

Komentator: Vladimir Mijaljević

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се