Čokoladni Beograd- Torta Zefir, grilijaš torta

Emisija predstavlja pisca i dokumentaristu Aleksandra Gatalicu u sasvim novom svetlu: kao ispitivača istorije beogradskih poslastičarnica i poslastica koje su se u poslednjih 150 godina u Beogradu pravile.

U emisiji će biti reči o dve torte: čokoladna torta Zefir i grilijaš torta, kao i dvema poslastičarnicama: Mandarina i Petković.

Na ovaj način spojiće se stogodišnje iskustvo i novi pristup poslasticama 21. veka, jer poslastičarnica Petković osnovana je 1903. godine i kroz četiri generacije neguje bečko-peštanski stil kolača sa kremovima i čokoladom.
Poslastičarnica Mandarina osnovana je nedavno, a već predstavlja jednu od najvažnijih poslastičarskih tački Beograda. Drži je internacionalni poslastičarski majstor, nekadašnji šef poslastičarnica u brojnim londonskim hotelima, Krsto Radović.

Romantični ugođaj, začinjen s nešto istorije i mnogo čokolade - sve to gledaoci će videti u emisiji Čokoladni Beograd. Nedostaju samo: mirisi i ukusi, i nada da će neka sledeća generacija razvoja televizije moći da ponudi i to.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије