Читај ми!

Pozlaćena Zastavina puška - dar poznatom reperu

Omiljena rekreacija za veliki broj Amerikanaca je pucanje iz pušaka i pištolja na brojnim strelištima širom zemlje.

Četrdeset posto Amerikanaca ima oružje ili živi sa nekim ko ga poseduje. Drugi amandman američkog Ustava štiti pravo da se drži i nosi oružje i milioni Amerikanaca to smatraju jednom od svojih osnovnih sloboda.

Ova grupa, u mestu Otava, Ilinoj, oko 130 kilometara jugozapadno od Čikaga, koristi oružje napravljeno u fabrici Zastava oružje u Kragujevcu.

Naime, uvoznik za Ameriku Ranko Ristić povezao se sa popularnim čikaškim reperom Tvistom koji je pozvao jedan broj građana Čikaga da iskoriste ovaj dan i dobiju instrukcije za pravilno, bezbedno i odgovorno korišćenje oružja.

Ranko Ristić je iskoristio priliku da Tvisti preda i pozlaćenu pušku napravljenu u Kragujevcu specijalno za njega, i sa posvetom ugraviranom sa njegovim imenom.

Američki reper kaže da ovaj dan ima veliki značaj jer se na skupu povezuje Zastava sa nekoliko organizacija koje žele da se oružje koristi bezbedno i da se spreči nasilje. Dodao je i da je oduševljen poklonom iz Srbije, posebno što je njegovo ime urezano na pušci a želi i da poseti Srbiju.

Inače, Tvista je u jednom momentu svojevremeno ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najbži reper na svetu.

Svi prisutni kažu da znaju iz koje zemlje dolazi oružje.

"Srbija, Srbija", ističe jedan par.

Pitamo koliko su srpske puške iz Zastave iz Kragujevca popularne u Americi, koliko se prodaju i traže?

"Pa evo vidite i danas ovde na ovom događaju koliko smo popularni i videli ste u prodavnici kada se uđe da se registrujete za ovu streljanu, da je zid pun Zastavinih modela. Tako da u poslednje tri godine smo došli na broj jedan što se tiče uvoznih pušaka zasnovanih na Kalašnjikov sistemu", kaže Ranko Ristić.

Na ovakvim mestima je poželjno nositi slušalice jer je prilično glasno ako veliki broj ljudi puca u isto vreme. Inače, želja organizatora bila je da se uz pomoć pružja iz Kragujevca jedan deo američke populacije obuči za pravilno korišćenje oružja.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво