Читај ми!

Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 20.49

U majskom izdanju emisije Magazin Srbija na vezi, kada Program za dijasporu RTS-a počinje da obeležava trideset godina postojanja, govorimo o istaknutim pojedincima koji ostavljaju pečat u svojim profesijama ali i sredinama u kojima žive i rade, kako u zemlji, tako i svetu. Budite sa nama večeras u 20.49 na RTS Svet ,a "Magazin" možete pratiti i u subotu u 11.25 na RTS2.

Nekada najmlađi advokat u zemlji, a danas advokat krivičar, koji brani najveći broj Srba, na desetine njih u zemlji i regionu i svetu, koji su bez dokaza okrivljeni za navodne zločine. Dragan Palibrk je i lični advokat predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Za našu emisiju govori o tendenciji da se Srbi i dalje optužuju potpuno nevini, čak i duhovna, sveštena lica na Kosovu i Metohiji.

I u vreme kada je Francuska zbog korone stala, postoje ljudi koji vredno rade. Jedan od njih je Tomislav Garevski, koji važi za jednog od najuglednijih i najuspešnijih arhitekata u svetu, iza kojeg stoje kapitalna zdanja, od Muzeja automobila do kraljevskih palata. Ne priznaje ni godine, ni otežavajuće okolnosti usled pandemije korona virusa, a našao je i vreme da porazgovara sa našim kolegom izh Pariza Vladanom Jočićem.

Profesor Mihajlo Miša Nedeljković, koji je više decenija predavač filma na Oklahoma univerzitetu, boravio je ovih dana u Beogradu. Za našu emisiju govori o filmu "Teslin narod" koji je dobio dve glavne nagrade na tamošnjem festivalu, za dokumentarni film a glumac Džek Dimić za ulogu Nikole Tesle, kao i o saradnji sa studentima iz našeg regiona, i životu uopšte. Njega smo sreli na Studentskom trgu.

Koncertni životu Beogradu se vrlo sporo pokreće pod epidemiološkim merama. Na sceni sale  Beogradske filharmonije nastupio je kamerni sastav muzičara koji rade u orkestru. Na programu su pored premijernog izvođenja Kvinteta Žana Krasa bila još i dela Ibera i Mocarta. Vodimo vas tamo i upoznajemo sa Anom Kaličanin Radivojević.

Urednici emisije: Suzana Gvozdenović Puzović i Tijana Paunković
Realizacija Ernestina Gligorijević

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво