Читај ми!

Kros RTS-a važan sportski događaj za đake iz Srbije i rasejanja

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu podržava manifestaciju Kros RTS-a, koja okuplja đake iz Srbije i rasejanja. O održavanju krosa, direktor Uprave Arno Gujon razgovarao je 10. marta s ministrom prosvete Brankom Ružićem i organizacionim timom manifestacije.

„Ovaj sportski događaj je veoma značajan za svu decu koja kroz sport jačaju svoj takmičarski duh ali i osećaj pripadnosti istoj zajednici. Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu podržavaće i dalje ovu sjajnu ideju koja postoji već 31 godinu. Nadam se da će situacija dozvoliti okupljanje naših đaka iz dijaspore i rasejanja", izjavio je Gujon.

U zavisnosti od situacije s pandemijom virusa korona, sagovornici su se složili da ovogodišnji kros bude organizovan u tradicionalnom formatu iz 2019. ili kao Kup gradova prošle godine. Termin za realizaciju sva tri takmičarska dela ostaje jesen 2021, a za obrazovne segmente na raspolaganju je period od 15. aprila do 30. novembra. Takođe, ostavljena je mogućnost i održavanja Kampa „Leskovac 2021" od 23. do 30.12.2021.

„Više od 90 odsto takmičara su đaci i predškolci. Za 30 godina, na Krosu RTS-a ciljem je prošlo 7.515.521 trkač. To je rezultat za Ginisa, ali i za ponos Srbije", rekao je osnivač i direktor Krosa RTS-a Stevan Kovačević.

Stožer Krosa RTS-a je Ministarstvo omladine i sporta koje je, preko Srpskog atletskog saveza, već opredelilo finansijska sredstva za 2021. godinu, jer je to, prema rečima ministra Ružića - „za razvoj školskog i vrhunskog sporta strategijski važno takmičenje".

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво