"Naši Srbi" ne prestaju sa aktivnostima

Od predsednice humanitarne organizacije "Naši Srbi" iz Čikaga, Keti Fenslou, saznajemo da su vrlo aktivni i pored epidemije koronavirusa.

Organizacija je donirala stolice i nameštaj za novu ambulantu u Francuskoj ulici u Beogradu. Naime, u zgradi gde je i beogradska kancelarija Naših Srba, otvorio se prostor u prizemlju koji odlično služi za ovu priliku. Takođe će se raditi na tome da se ponude i dentalne usluge u ambulanti.

Prošle godine donirali su dva klima uređaja za ginekološku kliniku u Knjaževcu, a ovog jula su poklonili još dva, baš na vreme, pre najvećih letnjih vrućina.

Dobili su molbu preko fejsbuka za pomoć familiji u Arilju i donirali su potpuno opremljen kompjuter sa ugrađenim softverom. Opština će im izgraditi novu kuću.

U saradnji sa Sabornim hramom u Čikagu, tokom jeseni, trajaće akcija skupljanja sredstava za kupovinu kompjutera za đake u Srbiji.

Episkop niški vladika Arsenije, javio da je vrlo srećan što se razmišlja o familijama na njihovoj teritoriji, i dodao da postoji velika potreba za kompjuterima među mladima u eparhiji.

Organizacija Naši Srbi dobija i razne poruke i molbe od pojedinaca i familija. Tako su dobili poruku od samohrane majke koju su povezali sa crkvom koja je obezbedila obuću i igračke za decu. Majka je pooslala pismo da se zahvali na donaciji. Pomogli su i jednom starijem bračnom paru sa njihovim hitnim finansijskim potrebama.

Protojerej stavrofor Radivoje Panić, paroh Hrama Svetog Save u Beogradu, već godinama sarađuje sa Našim Srbima i putuje širom Srbije kada stigne Keti Fenslou i drugi članovi iz Čikaga, da zajedno posete familije kojima je potrebna pomoć. On je nedavno doputovao na Floridu gde će služiti nekoliko nedelja u crkvi Svetog Đorđa. Već je dobio blagoslov od vladike istočnoameričkog Irineja Dobrijevića da prisustvuje slavi Sveta Petka koja je sada i slava Naših Srba. Događaj je zakazan za nedelju, prvi novembar, u sali crkve Sveti Vasilije Ostroški u čikaškom naselju Lejk Forest, počev od podneva.

Stigli su i novi članovi uprave Naših Srba, a to su Aleks Lazić, Radmila Sarač Stanić i Vera Bjelopetrović.

U upravi planiraju da nastave sa pružanjem pomoći kad god su u mogućnosti. Čim budu podignute restrikcije zbog koronavirusa, planiraju i da nastave sa održavanjem dva godišnja velika donatorska skupa.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво