Rečeno i prećutano

BAHATI ILI NEZNALICE - ZAŠTO BACAMO HRANU?

Prema nezvaničnim procenama, u Srbiji se godišnje baci oko 250 hiljada tona hrane. Hrana se najviše baca u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, pa u kontejneru završe pečenje, hleb, mlečni i suhomesnati proizvodi.

Veliki deo hrane mogao bi da završi u Narodnim kuhinjama ali se moraju ispoštovati procedure i rokovi trajanja, što znači da jedino odgovorne kompanije mogu da doniraju hranu. Za pojedince, ta mogućnost je isključena.

O bacanju hrane, količinama, navikama i mogućnostima da se ona donira ili reciklira, u emisiji "Rečeno i prećutano" govore: Ivana Ćirković, Food revolution ambasador i blogerka sajta Organ vlasti i Jasna Mastilović, naučna savetnica Instituta za prehrambene tehnologije iz Novog Sada.

Autor i voditelj Svetlana Jajić

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије