Trodnevna žalost u Crnoj Gori

Crnoj Gori je počela trodnevna žalost, posle tragedije u cetinjskom naselju Medovina u kojoj je ubijeno 11 osoba, a šest povređeno. U Kliničkom centru Crne Gore hospitalizovane su i operisane četiri osobe, od kojih je jedna životno ugrožena, dok su dva pacijenta u cetinjskoj bolnici van životne opasnosti. Okolnosti tragičnog događaja se još utvrđuju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće crnogorskom narodu, a najiskrenije saučešće uputio je i Patrijarh srpski Porfirije. Poseta patrijarha Herceg Novom, planirana za sutra i prekosutra, odložena je zbog saosećanja sa ožalošćenima, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska i navela da je novi termin posete 29. i 30. avgust.

U Goraždevcu se obeležava 19 godina od zločina u kojem su nepoznate osobe iz kalašnjikova pucale na srpsku decu koja su se kupala u reci Bistrici i ubile Ivana Jovovića i Panteliju Dakića. Teško su ranili Marka Bogićevića, Draganu Srbljak, Bogdana Bukumirića i Đorđa Ugrenovića. Za zločin niko nije odgovarao. Deca, ubijena i ranjena dok su se kupala u Bistrici, simbol su mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali i zločinačkog plana za istrebljenje Srba sa prostora pokrajine, koji se nažalost, sprovodi i danas", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Moskva je upozorila Vašington da bi eventualno stavljanje Rusije na listu zemalja koje sponzorišu terorizam, sa diplomatske strane bila tačka bez povratka i okidač za totalni prekid odnosa između dve države, preneo je "Gardijan". Navode i da bi svaka moguća američka zaplena ruske imovine totalno uništila bilateralne odnose što nije ni u ruskom ni u američkom interesu.

Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo je Višem tužilaštvu u Nišu krivičnu prijavu protiv 14 osoba, koje smatra odgovornim za nesreću u rudniku "Soko" kod Sokobanje u kojoj je poginulo osam, a povređeno 20 rudara, izjavila je za Tanjug državna sekretarka Jovanka Atanacković. Navela je kako žele da se još jednom ispitaju sve okolnosti i da se utvrdi istina o nesreći.

Srpski teniser Miomir Kecmanović na startu Mastersa u Sinsinatiju igraće protiv Španca Pabla Karenja Buste, dok će rival Filipu Krajinoviću biti Britanac Danijel Evans, odlučeno je žrebom. Novak Đoković ne igra na turniru zbog vakcinacije, dok će Dušan Lajović mesto u glavnom žrebu tražiti kroz kvalifikacije.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić
Urednici vesti: Tina Amić  i Relja Trajković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво