Читај ми!

Помен жртвама у Малом Орашју и Дубони

У селима Мало Орашје и Дубона одржан је годишњи помен жртвама масовног убиства 4. маја прошле године, када је убијено 8, и рањено 12 људи. Девета жртва преминула је касније од последица рањавања. Помен за настрадале у Малом Орашју одржан је на Равном Гају, а парастос у цркви Светог Апостола Вартоломеја. Парастос за жртве из Дубоне служен је у цркви Светог Симеона Столпника, потом и на сеоским гробљима.

Председница Скупштине Ана Брнабић изјавила је за Телевизију Прва да је одлагање седнице Генералне скупштине Уједињених нација на којој је требало да се гласа о предлогу резолуције о Сребреници, велика победа Србије. Она, међутим, верује, да ће резолуција током маја доћи на гласање у Уједињеним нацијама. Истакла је да они који се залажу за усвајање резолуције врло озбиљно прете и објаснила како то више нема никакве везе са дипломатијом већ приказује како тренутно изгледа светски поредак, али, како каже, сада има земаља које више то неће да трпе.

Израелска војска наставила је ударе на Појас Газе. У ваздушним нападима на избеглички камп Нусеират, Кан Јунис и Рафу убијено је 15 Палестинаца, док је у рацијама на Западној обали ухапшено најмање 20 људи. Палестинци тврде да је у болници "Насер" у Кан Јунису ексхумирано готово 400 тела. Египатска делегација води у Израелу преговоре о примирју. Хамас разматра израелски предлог о ослобађању талаца.

У руским нападима на енергетска постројења у Украјини оштећене су четири термоелектране. Противваздухопловна одбрана Русије оборила је украјинске дронове изнад Краснодарског краја и Крима. Рафинерија нафте у Славјанску у руском Краснодарском крају делимично је обуставила рад пошто је оштећена у нападу украјинске беспилотне летелице. Тренутно не постоје услови за преговоре Русије и Украјине због чега се наставља специјална војна операција, поновио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара