Novosti dana

Predsednik Srbije obratio se javnosti iz zgrade Predsedništva. Aleksandar Vučić govorio je o pogromu Srba ka Kosovu i Metohiji i napretku zemlje, a veći deo obraćanja posvetio je upadu demonstranata i dela opozicije u zgradu RTS-a. U pozadini su se čule pištaljke demonstranata koji su se okupili na Andrićevom vencu. Nasilju je došao kraj, svi koji u nasilju učestvuju za nasilje će odgovarati, istakao je predsednik.

Demonstranti i lideri dela opozicije okupili su se u parku ispred Predsedništva Srbije, odakle se predsednik Aleksandar Vučić obratio javnosti, povodom upada u RTS. Lideri opozicije demantovali su informaciju da je priveden lider Dveri Boško Obradović, koja se pojavila na društvenim mrežama.

Nakon sinoćnog upada demonstranata u zgradu RTS-a, Upravni odbor saopštio je da RTS kao javni medijski servis ne sme da postane poligon za nasilne političke obračune političkih aktera. "Svaki pokušaj nasilnog uticaja na uređivačku politiku ruši temelje na kojima počiva ideja o javnom medijskom servisu kao jednom od stubova demokratskog društva. UO RTS ima zakonsku obavezu da štiti uređivačku nezavisnost urednika i slobodu novinara. Iz tog razloga beskompromisno osuđujemo sinoćni nasilni upad u zgradu RTS i pokušaj da se nasilno utiče na uređivanje programa."

Povodom obeležavanja Dana sećanja na 17. mart 2004. - Pogrom na Kosovu i Metohiji, u 19 časova biće održana komemorativna akademija na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Broj žrtava terorističkog napada na dve džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu porastao je na 50. U bolnici je još 34 ranjenih, od čega je 12 u teškom stanju. Policija veruje da je napadač delovao sam.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво