Sedmica

Da li je svet pred novom recesijom – odgovor su na Kopaoniku tokom prethodne sedmice tražili poznati ekonomisti, biznismeni, članovi vlade.

U Kanadi, na primer, već duže vreme vlada atmosfera štednje - ne kupuju se kuće, automobili... U Srbiji, pak, ljudi i dalje neopterećeno troše novac, kupuju nekretnine, idu u kafane, ne hajući mnogo za globalne brige. I to je možda dobro! Recesija dođe i prođe - poručuje osnivač brojnih svetskih kompanija za inovacije, Nenad Đurđević.

Veštačka inteligencija - razlog za strah ili budućnost civilizacije? „ Pre nekoliko godina, drug koji se vratio iz Abu Dabija rekao mi je da je kafu platio tako što je stavio ruku na neki aparat. Taj aparat čita moje krvne sudove i skida novac sa računa, začuđeno je govorio " ! priča nam poznati bankar Zoran Petrović. Roboti su tu , kaže on i poručuje da je za uspeh u biznisu neophodno ići u karak sa savremenim tehnologijama ali i zaboraviti na sujetu i prihvatiti činjenicu da postoje oni koji ipak znaju nešto više. „ Kad krenu svi da te tapšu po ramenu, vreme je da odeš".

O tome ali i o liderstvu i timskom duhu govori nam i poznati rukometaš Veselin Vujović.

Sedmica na Biznis forumu na Kopaoniku.

Autor i voditelj Nataša Aćimović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво