U središtu pažnje

Iako su zvanične statistike najvažniji ekonomski pokazatelj, pouzdan način prognoze su i stavovi građana, jer nebrojeno puta je potvrđeno da su građani optimistični u privredama koje jačaju a pesimistični u onima koje stagniraju i kada statistike ne pokazuju isto što i ankete, po pravilu su ankete te koje su u pravu. Kakvo je raspoloženje u Srbiji? Predstavićemo istraživanje kompanije Nielsen "Indeks poverenja potrošača".

Čućemo da li građani Srbije veruju da ćemo uskoroživeti barem malo bolje, kako ocenjuju ekonomsku situaciju, koje su njihove glavne brige, na čemu štede i šta rade sa ono malo novca koji im preostane kada kupe hranu i plate račune. Razgovaraćemo i o korenima pesimizma među žiteljima Srbije, razlozima zbog kojih su plate niske, ali i laganom pozitivnom trendu u anketi koju sprovidi Nielsen, koji možda nagoveštava bolje dane.

Gosti emisije su Miloš Stojanović iz kompanije Nielsen, ekonomista Aleksandar Stevanović i predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Petar Bogosavljević.

Emisiju uređuje i vodi Nenad Militarević.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво