Vulin o migrantima sa predstavnicima "Care International"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, sastao se sa predstavnicima Međunarodne humanitarne organizacije "Care International" i razgovarao o aktuelnoj migrantskoj krizi i modalitetima dalje saradnje Ministarstva i te organizacije na podršci migrantskoj populaciji u Srbiji.

Aleksandar Vulin se na sastanku sa predstavnicima Međunarodne humanitarne organizacije "Care International" zahvalio na dosadašnjoj pomoći koju je organizacija pružila ne samo u zbrinjavanju migranata, već i na projektima socijalnog uključivanja ugroženih kategorija stanovništva.

Istakao je da pruža podršku daljem radu ove organizacije u Srbiji i da ceni razumevanje koje je pokazala za potrebe lokalnih zajednica suočenih sa povećanim prilivom migranata.

"Mi smo se od samog početka krize trudili da na odgovoran i human način odgovorimo na potrebe migranata i tako ćemo i nastaviti", naglasio je Vulin, i istakao da je u tom smislu svaka podrška dobrodošla.

Generalni sekretar "Care International", Volfgang Jaman, rekao je da je impresioniran naporima Vlade Srbije i učešćem velikog broja volontera na terenu.

Naglasio je da je "Care International" spreman da pomogne i u slučaju većeg priliva migranata nego što je to bio slučaj do sada, jer raspolažu značajnim fondovima i rade na projektima koji će imati za cilj očuvanje ljudskog dostojanstva, ali istovremeno i konkretnu podršku lokalnom stanovništvu, navodi se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar