Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Пентагон: Иран да преиспита ефикасност свог оружја; oбуставља се истрага против више радника УНРВА

Сукоб Израела и Хамаса – 203. дан. Министар одбране САД Лојд Остин изјавио је да би Иран требало да преиспита ефикасног свог оружја, после неуспелог напада на Израел. Са друге стране, Хамас је критиковао предлог 17 земаља за пуштање израелских талаца јер, сматра, није успео да одговори да палестинске захтеве. Обуставља се истрага против више радника УНРВА по оптужбама Израела да су учествовали у прошлогодишњем нападу Хамаса.

Пентагон: Иран да преиспита ефикасност свог оружја; oбуставља се истрага против више радника УНРВА Пентагон: Иран да преиспита ефикасност свог оружја; oбуставља се истрага против више радника УНРВА

Ваздушни удари израелске војске интензивирани су у централном делу Појаса Газе.

Палестинске власти траже истрагу масовних гробница у болницама у Гази, где је нађено око 400 тела, наводећи да је реч о ратним злочинима. И Бела кућа је саопштила да жели "одговоре" од израелских власти о том случају.

Израелска војска одбацила је оптужбе о масовим гробницама истичући да су такве тврдње "потпуно лажне".

Хамас је објавио снимак 23-годишњег америчко-израелског таоца, након чега је израелска војска обећала да неће стати док сви таоци не буду ослобођени.

Портпарол Израелских одбрамбених снага (ИДФ) Данијел Хагари коментаришући снимак поручио је да је то хитан позив на акцију и додао да израелска војска неће оставити "камен на камену" у напорима да пронађе таоце.

Египатске власти предале су израелској делегацији предлог који је саставио Хамас, а којим тражи једногодишњи прекид ватре у Појасу Газе у замену обуставе напада на израелске снаге.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара