Читај ми!

Вучић позвао СНС да на изборе изађе у што ширем фронту

У спортском центру "Шумице" одржан је састанак општинских и месних одбора Градских одбора СНС-а поводом припреме за предстојеће београдске изборе. Председник Србије и члан СНС-а Александар Вучић позвао је руководство странке да се на изборе изађе у што ширем фронту. Ана Брнабић је указала да је циљ опозиције да се име Алексанадра Вучића не нађе на листи СНС-а. Александар Шапић је истакао да нови београдски избори превазилазе локалне теме.

Председник Србије и члан СНС Александар Вучић позвао је руководство странке да се на београдске изборе изађе у што ширем фронту, јер Србији треба заједништво. Скупштина Града Београда ни данас није конституисана, па је председавајући Тома Фила рекао да се иде на нове изборе.

Вучић је на састанку београдских напредњака у спортском центру "Шумице, рекао да ће то можда донети глас мање, али је важно да се покаже заједништво и колико су сви спремни да се боре за Србију. 

"Заборавите разлике и ко ће да има одборника више или мање, прекините са расправама и покушајте да се уједините у један заједнички фронт за победу у Београду и у Србији", поручио је Вучић. 

Он је истакао да ће бити све лошија ситуација свуда, а нама је потребно да штитимо и бранимо земљу и чувамо КИМ и српски народ, а да земља напредује. 

"То нису лаки задаци, зато треба да радимо више него икада, и ићи ћемо у формриање покрета да окупимо и оне који нису део странке", поручио је Вучић.

Рекао је како опозиција зна да претходни избори нису покрадени, јер се код њих не види еуфорија што су добили нове изборе.

Како је рекао, СНС се у кампањи борила својим пројектима, новим научно-технолошким парковима, Био4 кампусу, већим платама и пензијама.

Вучић је рекао да су целе прошле године трпели притиске због неразумне политике режима Аљбина Куртија, а да се опозиција правила да то не види, и да је опозиција, за све то време, у Београду и Србији рачунала да је тренутак да то искористе за додатни притисак на своју земљу, за додатни напад на своју земљу.

Брнабић: Циљ опозиције да Вучић не учествује на изборима

Потпредседница СНС-а и повереница за Београд Ана Брнабић рекла је да је у предстојећој кампањи циљ опозиције да се име председника Србије Александра Вучића не нађе на листи СНС, пошто онда, како је рекла, не могу да победе. 

''Њима је циљ да у овој кампањи избаце Александра Вучића из трке, да не сме да позајми своје име и свој лик листи којој жели, јер су потписали капитулацију док год листа носи његово име, они не могу да победе. Е, то неће моћи. Једноставно - неће моћи'', рекла је Брнабићева.

Додала је да је једини начин за опозицију да дође на власт да ''странци дођу, лупе шаком о сто и доведу их на власт''.

Председник СНС-а Милош Вучевић рекао је да је победа на изборима 17. децембра била чиста и убедљива и поручио да ће на предстојећим изборима у Београду гласати грађани Србије и да неће "странци одлучивати ко ће бити градоначелник, ни министри". 

"Неће странци одлучивати ни ко може да гласа а ко не, јер је то записано у Уставу наше Србије", рекао је Вучевић у обраћању.

Нагласио је да ће вечерас питати председника Србије Александра Вучића да са СНС иде на изборе.

Шапић: Нови београдски избори превазилазе локалне теме

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић рекао је да су предстојећи нови београдски избори најважнији од увођења вишестраначја, што се локала тиче, јер, како је рекао, превазилазе локалне теме и биће вредносни избори којима ће се бранити и држава.

"Ово су први избори који се понављају на овај начин. Ови избори се не тичу комуналних питања, ово ће бити вредносни избори, где ће се бирати између два погледа на државу, народ, српску нацију, економију", рекао је Шапић.

Он је рекао да је тренутак у свету веома специфичан.

"Уколико будемо дозволили да изгубимо Београд, питање је шта ће сутра бити са Србијом. Ми, са друге стране, имамо људе који уопште немају дилему како би решили проблеме које нас тиште деценијама, од Косова, преко наше браће у Републици Српској", напоменуо је Шапић.

Састанку су присуствовали и потпредседници странке Владимир Орлић, Синиша Мали, као и други страначки функционери међу којима Никола Селаковић, Михаило Јовановић, Дарија Кисић, Петар Петковић, Томислав Момировић, Александар Мартиновић, Арно Гујон...

На јучерашњој седници Председништва СНС-а донета је одлука да се иде на нове београдске изборе, а Шапић је најавио да напредњаци већ од данас крећу у кампању. 

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво