Кредит ЕБРД за мала и средња предузећа

Нова инвестиција ЕБРД-а у Србији. Ерсте банци одобрена кредитна линија од 10 милиона евра за финансирање микро, малих и средњих предузећа.

Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) саопштила је да је Ерсте банци у Србији одобрила кредитну линију од 10 милиона евра за финансирање српских микро, малих и средњих предузећа.

Како се наводи у саопштењу, најмање 60 процената кредитне линије ЕБРД-а Ерсте банка ће употребити за подршку привреди ван Београда.

Кредит одобрен у оквиру кредитне линије ЕБРД-а за западни Балкан и Хрватску послужиће Ерсте банци да одговори на потражњу приватних предузећа за краткорочним, средњорочним и дугорочним кредитима.

Директор ЕБРД-а за финансијске институције западног Балкана, Хрватске, Белорусије и Молдавије Хенри Расел рекао је да се кроз кредитну линију подржава развој микро, малих и средњих предузећа, једног од главних покретача економског опоравка, посебно у областима ван главног града.

Председник Извршног одбора Ерсте банке у Србији Славко Царић рекао је да ће нова кредитна линија обезбедити додатна средства за финансирање већег броја компанија широм Србије по конкурентним условима, што је веома важно с обзиром на актуелне потребе привреде.

Од почетка свог пословања у Србији, ЕБРД је инвестирала више од три милијарде евра у различите секторе економије Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар