Уједињене нације о проблемима ХИВ-а

Делегација Министарства здравља Србије, коју предводи министар Томица Милосављевић, учествује на дводневном заседању Генералне скупштине УН, које је данас почело у Њујорку, а посвећено је проблемима ХИВ-а, односно сиде.

Проф. др Милосављевић каже да је у области супротстављања и борбе против ХИВ инфекције Србија 2002. формирала Националну комисију и дефинисала стратешки национални план за период 2005 - 2010. године.
Када анализирамо достигнућа у односу на планове, морам да кажем да је велики успех постигнут до 2007. и већ достиже циљ који је био планиран за 2015, као и да је опао морталитет од те болести што не значи да смо остварили све планове и да нема разлога за још бољи рад", додао је он.


Милосављевић ће на Генералној скупштини УН говорити о спровођењу Националне стратегије и раду Националне канцеларије за борбу против ХИВ-а.
У Србији је успостављен јединствен систем за праћење и оцену националног одговора на ХИВ/сиду, као и центри за лечење те тешке болести стеченог губитка имунитета.
Министар ће у Њујорку говорити и о будућим пројектима за лечење сиде у које ће бити уложено 9,5 милиона евра, а које је Србија добила из Глобалног фонда за ХИВ, туберкулозу и маларију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво