Техеран најављује брз одговор на америчке нападе у Сирији

Портпарол Вишег савета за националну безбедност Ирана Кејван Хосрави рекао је да ће Техеран брзо одговорити на нападе на базе повезане са Ираном у Сирији.

Најмање 19 особа страдало је у америчким нападима на положаје проиранских снага на истоку Сирије. Амерички удари су представљали одмазду за наводни напад иранског дрона у којем је убијен један амерички предузимач, a рањено неколико војника.

"Сваки изговор за напад на базе створене на захтев сиријскe владe кoja се бори против тероризма и Исламске државе у овој земљи, одмах ће се суочити са контра-одговором“, поручио је Кејван Хосрави.

Амерички председник Џо Бајден јуче је рекао да су Сједињене Америчке Државе спремне да "употребе силу" како би заштитиле своје држављане. 

"Немојте погрешно схватити, Сједињене Државе не траже сукоб са Ираном, али будите спремни на то да на ћемо употребити силу да заштитимо наш народ", рекао је Бајден новинарима.

Иран поручује да се његове снаге и савезнички борци налазе у Сирији на захтев Дамаска, а америчке снаге сматра окупаторима.

недеља, 04. јун 2023.
16° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено