Техеран најављује брз одговор на америчке нападе у Сирији

Портпарол Вишег савета за националну безбедност Ирана Кејван Хосрави рекао је да ће Техеран брзо одговорити на нападе на базе повезане са Ираном у Сирији.

Техеран најављује брз одговор на америчке нападе у Сирији Техеран најављује брз одговор на америчке нападе у Сирији

Најмање 19 особа страдало је у америчким нападима на положаје проиранских снага на истоку Сирије. Амерички удари су представљали одмазду за наводни напад иранског дрона у којем је убијен један амерички предузимач, a рањено неколико војника.

"Сваки изговор за напад на базе створене на захтев сиријскe владe кoja се бори против тероризма и Исламске државе у овој земљи, одмах ће се суочити са контра-одговором“, поручио је Кејван Хосрави.

Амерички председник Џо Бајден јуче је рекао да су Сједињене Америчке Државе спремне да "употребе силу" како би заштитиле своје држављане. 

"Немојте погрешно схватити, Сједињене Државе не траже сукоб са Ираном, али будите спремни на то да на ћемо употребити силу да заштитимо наш народ", рекао је Бајден новинарима.

Иран поручује да се његове снаге и савезнички борци налазе у Сирији на захтев Дамаска, а америчке снаге сматра окупаторима.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво