Израел повећава помоћ јеврејским насељима

Влада Израела прихватила предлог о повећању финансијске помоћи и повластицама за становнике јеврејских насеља. Ипак, укидања мораторијума на изградњу неће бити.

Кабинет министара Израела већином гласова усвојио је предлог председника владе Бенјамина Натанјахуа да се повећа финансијска помоћ и уведу додатне повластице за становнике јеврејских насеља, преноси Ројтерс.

Влада је одобрила стављање неких од јеврејских насеља на Западној обали на листу "зона од националног значаја", чиме су периферне територије стекле право на добијање око 30 милиона долара додатног финансирања.

Средства се могу користити у сферама здравства, образовања и транспорта.

Министар финансија Израела је локалном радију изјавио да власт жели да пошаље поруку житељима насеља да разуме њихове проблеме и жели да их подржи, преноси Асошиејтед прес.

План помоћи насељима би могао да смањи напетост у односима владе и становника насеља, који су незадовољни због уведених ограничења на изградњу на Западној обали.

Званичници кажу да нови план Израела, не значи укидање десетомесечне забране за изградњу насеља, коју је Нетанјаху увео раније, ради покушаја обнављања преговора са Палестином.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара