Временска прогноза за 24. мај 2024.

И даље нас прати променљиво, право пролећно време. Сутра облачно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. На снази је жути метео-аларм. Понегде се очекује око 10 l/ m2 кише. Највиша дневна температура до 26 степени. У главном граду повремено киша и пљускови. Температура до 24 степена.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

24.05.2024. Петак: Ујутро на северу, а у току преподнева и у западним, централним и источним крајевима умерено до потпуно облачно, местимично с кишом, понегде и пљусковима с грмљавином. У осталим крајевима суво и делимично ведро. После подне променљиво облачно, а киша и пљускови с грмљавином, као ређа појава, очекују се углавном у брдско-планинским пределима. Увече разведравање у целој земљи. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју источни и југоисточни, у осталим крајевима северних праваца. Јутарња температура од 9 до 15 °С, а највиша од 23 до 26 °С. Упозорење: Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ од 10 l/m² за 3 h, вероватноћа: 80%.

25.05.2024. Субота:Изнад већег дела претежно сунчано или мало облачно. У западним, југозападним и јужним пределима Србије у току преподнева постепено наоблачење, које ће после подне, увече и у току ноћи местимично условити кишу и локалне пљускове с грмљавином. Ветар слаб и умерен, на југу Баната повремено и јак,југоисточни. Најнижа температура од 9 до 15 °С, а највиша од 23 до 28 °С. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа: 80%. 

26.05.2024. Недеља: Изнад већег дела мало и умерено облачно и суво, а у западним, југозападним и јужним пределима Србије претежно облачно, местимично с кишом и локалним пљусковима с грмљавином. Ветар слаб и умерен југоисточни, у кошавском подручју умерен и јак, на југу Баната повремено и олујни, увече у слабљењу. Најнижа температура од 10 до 17 °С, а највиша од 21 до 27 °С. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа: 80%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа: 80%. 

27.05.2024. Понедељак: Претежно сунчана, а тек понегде уз променљиву облачност на југозападу и северу Србије краткотрајна киша или пљусак. Ветар слаб до умерен, променљив. Најнижа температура од 9 до 15 °С, а највиша од 24 до 28 °С.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије