Читај ми!

Османи отворио самит ОЕБС-а: Уместо колективног остварују се себични, национални интереси

Министар спољних послова Северне Македоније Бујар Османи отворио је министарску конференцију ОЕБС-а у Скопљу позивом присутнима на постизање консензуса о Малти која ће председавати овој организацији наредне године.

Османи је пожелео добродошлицу члановима делегација у град у коме се, како је рекао, укрштају различите културе и подсетио на земљотрес из 1963. године када је свет помогао Скопљу.

Подсетио је и да је Северна Македонија преузела председавање ОЕБС-ом у време активног рата и претње европској безбедности и међународном миру.

"Руска агресија на Украјину прекршила је правила ове организације и нарушила европску и људску безбедност, дијалог и уништила животе људи који желе да живе слободно и без страха од рата", рекао је Османи.

Према његовим речима, уместо колективног интереса, остварују се себични национални интереси.

„Ово је створило тешко оперативно окружење и против тога смо остали одлучни да служимо као браниоци вредности ОЕБС-а", додао је Османи.

Северна Македонија је, како је истакао, успела да постигне релевантност за организацију.

"ОЕБС је остао одлучан против свих изазова и наставља да ради и организује све активности и наставља мисију против свих изазова. Морамо ојачати ОЕБС за будућност. Наставићемо да нудимо решења за ове критичне изазове и драго ми је што смо пронашли председавајућег за 2024. годину", закључио је Османи.

субота, 02. март 2024.
15° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво