Читај ми!

Лавров: Блинкен побегао са састанка ОЕБС-a као кукавица

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да је амерички државни секретар Ентони Блинкен "побегао" као кукавица са састанка Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у Северној Македонији ове недеље, пренео је Ројтерс.

Рани одлазак Ентониja Блинкена и шефа европске дипломатије Жозепа Бореља из македонске престонице, показује њихов страх од дијалога, рекао је Сергеј Лавров, пренела је агенција РИА Новости.

"Отишао је, како разумем и Блинкен и Борељ су отишли. Зашто се то дешава? Па, вероватно мисле да тиме изолују Русију. Али ја мислим да су једноставно кукавице, да се плаше било каквог искреног разговора са чињеницама у рукама", рекао је руски министар спољних послова на конференцији за новинаре после састанка министара спољних послова ОЕБС-а у Скопљу.

Лавров је такође рекао да је његов колега, државни секретар Блинкен, побегао, а да он није нигде побегао.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен боравио је у среду вече у Скопљу, пред састанак шефова дипломатија ОЕБС-а и састао се с македонским министром спољних послова Бујаром Османијем, али је после неформалне вечере, напустио главни град Северне Македоније, пре доласка Лаврова исте вечери. 

Вечери у Скопљу присуствовали су, осим Блинкена, који је после Скопља допутовао у Израел, шефови дипломатија ЕУ и Велике Британије, Жозеп Борељ и Дејвид Камерон, након чега су сва тројица напустила Скопље пре него што је стигао Лавров.

Шеф руске дипломатије је, након одласка Блинкена, слетео у Скопље, али није ишао преко Бугарске, већ је преко ваздушног простора Грчке дошао у Северну Македонију.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара