Читај ми!

Ковачевски о одсуству неких делегација на самиту ОЕБС-а: Свака земља о рату у Украјини шаље поруку на свој начин

Премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски коментарисао је недолазак неких делегација, укључујући и украјинску на Савет министара спољних послова ОЕБС-а, који је данас почео у Скопљу и истакао да свака земља о рату у Украјини шаље поруку на свој начин.

Украјинска делегација, како је раније саопштено, није дошла у Скопље због присуства министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова.

Делегацију Украјине ће на самиту представљати представници њиховог дипломатског представништва у Северној Македонији.

Присуство руског министра спољних послова Сергеја Лаврова на 30. министарском састанку ОЕБС-а, за премијера Димитра Ковачевског, није дипломатска победа Русије.

Ово апсолутно није дипломатска победа Русије, ово је дипломатска победа ОЕБС-а с обзиром на то да је функционисање организације доведено у питање.

Овим ће ОЕБС наставити да функционише и да буде гарант за обезбеђивање развоја демократских и мирних процеса у Европи, рекао је Ковачевски.

Ковачевски је уочи почетка самита рекао да је јуче имао састанак са државним секретаром Сједињених Америчких Држава Ентонијем Блинкеном и са министром спољних послова Велике Британије Дејвидом Камероном.

"Треба да будемо свесни да свака земља на свој начин шаље поруку о рату у Украјини и неоправданости ове агресије. Исто ћу учинити и у првом обраћању учесницима самита", рекао је Ковачевски.

Истичући значај одржавања данашње конференције у Скопљу, Ковачевски каже да, "ако је ОЕБС помогао Македонији пре 30 година, данас је Северна Македонија помогла ОЕБС-у да буде највећа регионална организација у Европи“.

Према његовим речима, Северна Македонија је председавала ОЕБС-ом у најтежим тренуцима када је, како каже, свет био суочен са руском агресијом на Украјину.

понедељак, 04. март 2024.
12° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво