Читај ми!

Мандић: Висока сагласност да Миодраг Лекић буде мандатар

Лидер Нове и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је да је на данашњем састанку лидера странака "старе" парламентарне већине постигнут висок степен сагласности да председник Демоса Миодраг Лекић буде мандатар. Председник Црне Горе Мило Ђукановић сутра ће почети консултације о мандатару.

Андрија Мандић је рекао да лидери странака разговоре настављају вечерас, пошто су, како је казао, успоставили принцип "да ништа није договорено док не буде договорено".

Представници странака победница парламентарних избора из августа 2020. до данас имали су четири састанка, а ово је први на коме су присуствовали лидери и на коме је конкретизовано једно име за мандатара.

Уочи састанка, председник Демократске Црне Горе Алекса Бечић поручио је да ће та партија прихватити било коју страначку или нестраначку кандидаткињу или кандидата за мандатара који не долази из странака или из реда појединаца који су сарађивали са ДПС-ом око избора 43. Владе Црне Горе.  

Председник Црне Горе Мило Ђукановић има уставну обавезу да предложи мандатара до 19. септембра.

Ђукановић ће сутра почети консултације о мандатару за састав владе са представницима политичких партија, односно коалиција, заступљених у Скупштини.

За четвртак су заказане консултације са Демократском партијом социјалиста, Демократским фронтом и Демократском Црном Гором. 

Парламентарна већина од избора из 2020. године потписала је споразум прошле недеље и формираће нову Владу Црне Горе.

Тај споразум има седам тачака, а прва је да ДПС не учествује у Влади.

субота, 25. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије