Читај ми!

Мандић: Већина из 2020. формираће нову Владу Црне Горе

Парламентарна већина од избора из 2020. године потписала је споразум и формираће нову Владу Црне Горе, саопштио је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић након састанка.

Андрија Мандић је поручио да је парламентарна већина која је победила 30. августа 2020. године поново заједно.

"Ево га политички споразум. Представници странака које су учествовале у разговорима ставили су своје потписе. Десило се оно што су многи сумњали да може да се деси", рекао је Мандић.

Према његовим речима, успели су лако да се договоре.

"Наредних дана крећемо у разговоре да се дефинишу остали елементи као што су избор новог скупштинскг руководства и нове владе. О свему ће јавност бити обавијештена, ускоро почиње сједница Скупштине, знаће се све", поручио је он.

Коментаришући изјаву председавајућег Европског парламента за сарадњу са Црном Гором Владимира Билчика за Побједу, да Влада са Демократским фронтом не би имала подршку Европске уније, Мандић је одговорио:

"Принцип који прихватамо је да не тражимо ништа друго осим онога што нам је народ дао и не желимо да у договоре буду укључене структуре које нису добиле подршку грађана".

Састанак представника странака "старе" већине одржан је непосредно уочи ванредне седнице Скупштине Црне Горе на чијем дневном реду је иницијатива за смену председнице Данијеле Ђуровић.

Иницијативу за смену поднели су посланици из Демократског фронта, ДФ-ПзП, Демократске Црне Горе, Демоса, Праве и Уједињене Црне Горе.

У образложењу иницијативе за смену Данијеле Ђуровић се подсећа да је основна обавеза председника Скупштине да доследно спроводи норме које прописују Устав, закон и парламентарни Пословник. 

Нова влада замениће владу у техничком мандату Дритана Абазовића, којој је изгласано неповерење 19. августа.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво