Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Зеленски поздравио уништење руског ПВО система на Криму; Словачка протерала руског дипломату, Русија најављује одговор

Рат у Украјини – 568. дан. Москва тврди да је руска ПВО оборила 16 дронова изнад Крима и у нападу на брод Црноморске флоте. Украјинско ваздухопловство саопштило је да је оборило 17 од 22 руске беспилотне летелице. Сателитски снимици компаније "Блек скај" показују велику штету на броду и подмирници Црноморске флоте у Севастопољу. Председник Украјине Володимир Зеленски поздравио уништење руског ПВО система "тријумф" на Криму. После Летоније и Литваније, и Естонија забранила улазак возила са руским таблицама. Словачка је протерала дипломату из руске амбасаде и позвала на разговор руског амбасадора. Москва најављује одговор. Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун неочекивано је продужио посету Русији.

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да ће издаци за одбрану и безбедност за следећу годину из буџета бити ''барем'' на истом нивоу као и ове године, односно око 38 милијарди евра.

Наставак помоћи Украјини најављује Европска унија. Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен поручила је да ће ЕУ наставити да подржава Украјину колико год буде потребно и поновила да ће ЕУ понудити 50 милијарди евра у наредне четири године за финансирање инвестиција и реформи.

Истовремено, после Летоније и Литваније, и Естонија је забранила улазак возила са руским таблицама.

С друге стране, севернокорејски лидер Ким Џонг Ун поручио је током састанка са председником Русије Владимиром Путином да је сигуран да ће руска војска и народ тријумфовати против "зла", да су односи са Русијом приоритет за Северну Кореју, док је руски председник обећао помоћ Пјонгјангу у изградњи свемирских сателита.

Министарство одбране Русије саопштило је да су руске снаге откриле и уништиле три украјинска чамца без посаде у Црном мору.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара