Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Украјински ракетни напад на севастопољско бродоградилиште; Ким изразио пуну и безусловну подршку Русији

Рат у Украјини – 567. дан. Напади дроновима и овога јутра, руска страна тврди да је Украјина напала севастопољско бродоградилиште на Криму са 10 крстарећих пројектила и три брза чамца, те да је повређено више од 20 особа, док локалне власти региона Измаила наводе да је мета напада опет била украјинска лука на Дунаву. Председник Русије Владимир Путин и лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун одржали су тет-а-тет састанак на космодрому "Восточни" у Амурској области Русије. Ким је изразио пуну и безусловну подршку Москви. Поручио је да ће Русија победити "зло" у Украјини, те да су односи са Русијом први приоритет за Северну Кореју, док је руски председник обећао помоћ Пјонгјангу у изградњи свемирских сателита.

Борбе су настављене на истоку Украјине. Руске снаге гранатирале су градове у Доњецкој области, саопштиле су јуче украјинске власти и навеле да су две особе погинуле, а три рањене.

Група 7 осудила је одржавање избора у деловима четири украјинске области које је Русија припојила.

Данска је најавила војну помоћ вредну 833 милиона долара, док Румунија појачава мере надзора и безбедности ваздушног простора после поновљених руских напада у близини румунске границе са Украјином.

Румунија, која је чланица НАТО-а, саопштила је да је почела да гради склоништа за становнике код украјинске границе, пошто су тамо прошле недеље пронађени фрагменти дронова.

С друге стране, шеф руске нуклеарне корпорације “Росатом“ тврди да је Кијев дроновима напао град Енергодар, у близини нуклеарне електране Запорожје.

Руски председник Владимир Путин изјавио је да мобилизација није неопходна, пошто се, тврди, свакодневно до 1.500 људи добровољно придружује војсци.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара