ИЗ ЧАСА У ЧАС

Кулеба о потерници за Путином: Точак правде се окреће; Захарова: Одлука суда нема значаја за Русију

Рат у Украјини – 387. дан. Најжешће борбе воде се на истоку земље. Међународни кривични суд (МКС) издао је потерницу за руским председником Владимиром Путином. Украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба поздравља одлуку суда, истичући да се "точак среће окреће". Са друге стране, порпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да налог за Путиново хапшење "бесмислено", те да одлуке МКС-а немају значаја за Русију. Словачка влада одобрила је слање борбених авиона миг-29 у Украјину.

Рат у Украјини ушао је у 387. дан. Најжешће борбе воде се на истоку земље, али су током јучерашњег дана експлозије одјекивале у Херсону, а ваздушна опасност била је на снази у целој Украјини.

Немачки канцелар Олаф Шолц рекао је за Ханделсблат да не очекује да ће се рат у Украјини ускоро завршити.

"Требало би да будемо спремни за продужени рат, иако би ранији крај био пожељан“, рекао је Шолц.

Споразум који омогућава безбедан извоз житарица из неколико црноморских лука Украјине требало би да буде продужен на 120 дана, саопштиле су Уједињене нације. Овај предлог је уследио након што је Русија предложила продужење договора који истиче у суботу за само 60 дана.

Русија се први пут суочила са изазовима са којима се још ниједна земља на свету није суочила у модерној историји, рекао је председник Русије Владимир Путин и истакао да се с њима изборила захваљујући раду хиљада компанија и раду много милиона стручњака.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво