...ИЗ ЧАСА У ЧАС...

Експлозије у Херсону; Си-Ен-Ен: Оборен наоружани кинески дрон у Украјини

Рат у Украјини – 386. дан. Сирене за ваздушну опасност огласиле су се широм земље. Експлозије одјекују Херсоном, саопштавају украјински званичници. Украјински војници оборили су наоружани кинески дрон на истоку Украјине, преноси Си-Ен-Ен. САД истражују инцидент са дроном изнад Црног мора, док Кијев оптужује Русију да рушењем летелице настоји да "прошири" рат. Министар одбране САД Лојд Остин разговарао са руским колегом Сергејем Шојгуом. Варшава шаље четири "мига" Кијеву.

Експлозије у Херсону; Си-Ен-Ен: Оборен наоружани кинески дрон у Украјини Експлозије у Херсону; Си-Ен-Ен: Оборен наоружани кинески дрон у Украјини

Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Олексиј Данилов оптужио је Русију због инцидента са дроном да настоји да "прошири" украјински рат и укључи друге у сукоб.

Руски и амерички министри одбране, Сергеј Шојгу и Лојд Остин, разговарали су о обарању америчког дрона.

Остин је поручио да ће летелице САД наставити да лете где год то међународни закон дозвољава.

Са друге стране, руски шеф дипломатије Сергеј Лавров истакао је да САД игноришу чињеницу да је Русија ограничила ваздушни простор изнад Црног мора.

Европска унија разматра пружање помоћи оружаним снагама Молдавије са додатних 40 милиона евра за јачање ваздушног надзора, логистике и сајбер одбране.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара