Каменовани аутобуси на Косову

Каменована колона аутобуса којима су се верници враћали са устоличења патријарха Иринеја у Пећкој патријаршији. Нема повређених. Због напада на аутобусе, ухапшена четворица косовских Албанаца.

Аутобуси који су се враћали са церемоније устоличења патријарха у Пећкој патријаршији засути су каменицама, јавља КИМ радио. Причињена је материјална штета, а према досадашњим информацијама нико није повређен.

Аутобуси са регистарским таблицама Београда, Никшића и Грачанице, каменовани су у близини старе болнице у Пећи. Каменовано је најмање десет аутобуса.

"Пролазили смо поред пећке пиваре и један старији човек је подигао камен и гађао наш аутобус и још три аутобуса. Сви смо били узрујани и било је баш непријатно. Још једном су показали да нам тамо није место", рекла је Тања Стаљонић.

Како сазнаје КИМ радио, аутобус "Никшић превоза" потпуно је полупан, а каменован је и италијански аутобус КФОР-а који је за Гораждевац превозио децу из тог града, иначе учеснике у организацији устоличења.

На путу од Пећке патријаршије ка централној Србији, каменице су летеле и на комби са монахињама из манастира Жича. Монахиње нису повређене, речено је у Српској православној цркви.

У центру Пећи нападнута је и колона возила Радио-телевизије Србије која је протекла три дана извештавала из Пећке патријаршије и реализовала пренос устоличења патријарха. На једном возилу разбијено је стакло на месту где је седео возач. Случај је пријавњен КПС-у. Повређених у конвоју РТС-а, који је чинило 11 аутомобила, није било.

Због напада на аутобусе, косовска полиција је ухапсила четворицу косовских Албанаца.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије