Манај уместо Сејдиуа?

Рам Манај кандидат за председника, одлучио Демократски савез Косова. Његов избор зависи од расположења партије на чијем се челу налази Хашим Тачи.

Демократски савез Косова предложио је Рама Манаја за новог председника Косова, у потезу који ће у великој мери одредити будућност климаве коалиције са Тачијевом Демократском партијом. Уколико Манај не буде изабран, заједничка владавина те две партије је окончана и Косово чекају превремени избори.

Манај ће бити предложен као кандидат, уколико партија Хашима Тачија жели да настави коалицију са ДСК до априла следеће године, када су могући превремени парламентарни избори на Косову.

Раскид коалиције ДСК-ДПК је и даље могућ, нарочито после захлађења односа између бившег председника Фатмира Сејдиуа и Тачија.

Сејдиу је поднео оставку у понедељак, пошто је Уставни суд Косова оценио да је, вршећи истовремено функције председника Косова и председника странке, прекршио Устав.

После његове оставке, Косово је ушло у институционалну кризу, јер нема политичког баланса у врху владајуће коалиције.

Рам Манај је рођен 24. јула 1954. године у селу Гларево - општина Клина на Косову. Од 10. јануара 2008. године налази се на положају заменика премијера косовске владе. Својевремено је радио и као новинар у приштинском листу Рилиндија.

Од 1990. године почиње његова политичка делатност у Демократском савезу Косова. Био је председник локалних одбора ДСК у Клини, затим члан Општег одбора, члан централног председништва и генерални секретар.

Завршио је правни факултет. Ожењен је и има четворо деце.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара