Читај ми!

Бројни састанци председника Србије у Њујорку; Вучић: Нисам оптимистичан поводом резолуције о Сребреници, настављамо да се боримо

Председник Србије Александар Вучић састао се са представницима држава чланица из Азијско-пацифичке групе у седишту Уједињених нација у Њујорку. Уследили су састанци са генералним секретаром УН Антониом Гутересом, са специјалном саветницом УН за спречавање геноцида, сталним представником Бразила у УН, као и са сталним представником Кине. Вучић поручује да није оптимистичан поводом резолуције о Сребреници, али да се борба наставља. Ово је попут борбе Давида и Голијата, велики број земаља биће "против" и "уздржан", каже Вучић и истиче да консензуса неће бити.

Александар Вучић је са представницима држава чланица из Азијско-пацифичке групе разговарао о нацрту резолуције "Међународни дан сећања и обележавања геноцида у Сребреници".

Председник им је указао на позицију Србије у вези са нацртом тог документа.

Уследио је састанак са сталним представником Савезне Републике Бразил при Уједињеним нацијама Сержиом Франсом Данесеом, као и са сталним представником Кине Жангом Ђуном.

Вучић се данас састао и са генералним секретаром УН Антониом Гутересом и специјалнoм саветницом за спречавање геноцида Алис Ваириму Ндериту у згради Уједињених нација.

Током јучерашњег дана председник Србије разговарао је са представницима држава чланица из Афричке групе, латино-америчке и карипске групе.

Након седнице СБ УН, на којој је разматран редовни шестомесечни извештај о раду Унмика на КиМ, председник је у Њујорку наставио дипломатску активност.

У Мисији Србије формиран је штаб за састанке и разговоре са представницима држава чланица УН о нацрту резолуције о геноциду у Сребреници о којој би државе требало да се изјасне почетком маја, као и о Косову и Метохији.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије