Читај ми!

Завршен протест "Србија против насиља" у Београду

Протест "Србија против насиља" у организацији дела опозиције који су договорили заједнички наступ на предстојећим изборима, одржан је по 26. пут.

Протест је почео вечерас око 18.30  испред Дома Народне скупштине где је био блокиран саобраћај. 

Протесту су присуствовали кандидат проевропске опозиције за градоначелника Београда Владимир Обрадовић, копредседник странке "Заједно" Небојша Зеленовић, посланик странке "Заједно" Ђорђе Микетић, лидер Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута, председник Демократске странке Зоран Лутовац, посланик ДС-а Срђан Миливојевић, председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић.

Испред Скупштине Србије обратили су се копредседник странке "Заједно" Небојша Зеленовић и посланица Народног покрета Србије Славица Радовановић.

Зеленовић је рекао да нова влада треба после избора да донесе законе о пореклу имовине, лустрацији, тужилаштву и полицији, као и да је задатак за нову владу доношење нових медијских закона који ће омогућити грађанима да дођу до истине. Радовановићева је тврдила да сви закони који су донети у Скупштини иду на штету грађана, а у корист Српске напредне странке.

Учесници протеста су потом кренули у шетњу “медијском трасом“ – Дечанском улицом, Македонском и Светогорском улицом до РТС-а, где је протест завршен. 

Протест је одржан вечерас и у Краљеву.

Протести "Србија против насиља" почели су да се одржавају широм Србије након масовних убистава 3. и 4. маја.

Организатори протеста саопштили су у петак да су се договорили о заједничком наступу на предстојећим изборима, који се очекују 17. децембра.

уторак, 27. фебруар 2024.
13° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво