Нови протест коалиције "Србија против насиља"

Протест коалиције "Србија против насиља" почео је испред Уставног суда, након чега је уследила протестна шетња до зграде РТС-а.

Нови протест опозиционе коалиције „Србија против насиља“ због, како тврде, крађе гласова на децембарским изборима у Србији, почео је у 18.00 испред Уставног суда у центру Београда. Учесници протеста траже понављање републичких и београдских избора одржаних 17. децембра.

„Ми смо део правне битке привели крају и сада остаје борба, вероватно пред међународним институцијама“, изјавио је пред Уставним судом правник Владица Илић, додавши да остаје и политички део борбе, о чему он не може да говори.

Ваше присуство овде, као и моје, говори да грађани треба да истрају до краја и да тражимо да ко год сутра буде власт зна да не може без отпора да прођу покушаји да се избори покраду, навео је Илић.

Професорка уставног права Јелена Јеринић рекла је да је од почетка изборног процеса поднето скоро 20 поднесака Уставном суду.

„То су учинили народни посланици, грађани, коалиције и политичке странке, то су предлози за оцену уставности, уставне жалбе и захтеви за поништавање избора. Шта је учинио Уставни суд? Ни о једном од тих поднесака се Уставни суд није огласио“, рекла је Јелена Јеринић.

Након обраћања испред Уставног суда, учесници протеста отишли су до зграде Радио-телевизије Србије са захтевом да РТС извештава о, како наводе, „доказаној изборној крађи и прекрајању народне воље“.

Функционер Демократске странке Срђан Миливојевић је, позивајући грађане у шетњу до РТС-а, рекао да слике протеста нема на јавном сервису, који сви плаћају.

Претходни протест коалиција „Србија против насиља“ је организовала 16. јануара испред седишта РИК-а.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво