Читај ми!

Дванаести протест СПН-а завршен шетњом до студената који блокирају Бирчанинову и Кнеза Милоша

Присталице коалиције "Србија против насиља" одржале су дванаести протест испред зграде РИК-а, а завршили су га шетњом до студената која су блокирали раскрсницу Бирчанинове и улице Кнеза Милоша.

Окупљеним грађанима је речено да је РИК одбацио приговоре "Србије против насиља" уз образложење да колиција није овлашћена да предаје приговоре РИК-у.

Срђан Миливојевић је рекао да је данас из притвора пуштен још један студент, али и да је штрајк глађу Маринике Тепић неодржив јер тиме ризикује живот. 

Испред зграде РИК-а, лидер странке Слободе и правде Драган Ђилас рекао је да ће у суботу, по жељи Маринике Тепић, после протеста ПроГласа, одвести своју страначку колегиницу на хоспитализацију коју су лекари захтевали већ данас.

Кандидат листе "Србија против насиља" за градоначелника Београда Владимир Обрадовић изјавио је да је уверен да ће 2024. година донети слободу у Београд и да му оптимизам уливају студенти који су одлучили да се боре за своју будућност.

Први на листи "Србија против насиља" на парламентарним изборима Радомир Лазовић изјавио је да ће борба ићи кроз три правца, а пре свега кроз институције.

"Са сваким приговором и жалбом ми дајемо нову шансу да институције врате правду и демократију у ову земљу“, навео је Лазовић.

Други правац деловања биће међународна подршка, рекао је Лазовић, подсећајући на изјаве међународних посматрача, док је трећи правац протести и окупљање да би се држала пажња јавности.

Учесници протеста су потом кренули ка студентима који су блокирали раскрсницу Бирчанинове и улице Кнеза Милоша.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво