Читај ми!

Избори све извеснији, премијерка поручује да је њена оставка на столу, а опозиција - да је спремна

На списак локалних челника који су поднели оставке уписали су се и градоначелници Београда, Kрагујевца, Врања, Пирота. чиме се шири списак места у којима би крајем децембра могли да буду одржани локални избори. Што се тиче парламентарних, сличних потеза нема. Премијерка каже да је њена оставка на столу и верује да ће избори бити у децембру.

У исто време председница Владе прижељкује децембарске изборе, али и демантује писање медија да је већ постављала рокове. Није, каже, од сарадника захтевала да због зимских избора хитно заврше важне послове.

"Увек смо спремни за изборе ја сам увек говорила да је боље пре него касније. И пре два месеца сам рекла да је моја оставка на столу и да опозиција, ако жели изборе, крене у разговоре око техничких детаља", навела је Ана Брнабић.

Услов је већ испунио први човек Београда. Александар Шапић поднео је оставку и тиме отворио пут за изборе у престоници. Већ сада није без очекивања - да ће водити град до избора.

"Наставићу једнако предано и посвећено да обављам посао градоначелника", поручио је Шапић.

Београдски одбор Нове демократске странке Србије, позива председнике београдских општина да следе Шапићев пример.

"Уверени смо да градска власт нема већинску подршку грађана. Позивамо председнике општина да поднесу оставке како би уз градске изборе били одржани и општински", наводе из Нове демократске странке Србије.

Оставке су, између осталих, поднели и градоначелници Kрагујевца, Врања и Пирота.

Зелено-леви фронт ће у наредним данима предложити састанак свим опозиционим организацијама. Тема - наступ на изборима са освртом на тзв. документ за победу, који су потписале.

У међувремену, из странке Заједно позивају председника Републике да распише изборе за 17. децембар. Они су, кажу, спремни

"Сматрамо да је важно да се што више људи укључи у предизборни процес и у контролу избора. Политика није резервисана само за неке одабране људе, већ сви морамо да учествујемо", рекао је Небојша Зеленовић.

О изборима се огласио и председник Србије.

"Добили су изборе у Београду, добили су изборе на нивоу Србије. Нека се спремају, имају 79 дана", рекао је Александар Вучић.

Први човек Новог Сада и покрајински премијер, за сада, не планирају да поднесу оставке.

"Ми смо спремни за изборе, дефинисани су рокови који су предложени и то је најчистије да грађани дају суд о томе ста смо радили, ста нуди опозиција, не бојимо се тога то је демократија, зар се нисмо борили за то све време, навео је Игор Мировић, покрајински премијер.

Да ли и како ће се то процедурално реализовати, на којим нивоима, кратко каже – остаје да се види.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво