Читај ми!

Александар Шапић и градоначелници Крагујевца, Пирота, Врања поднели оставке

Градоначелник Београда Александар Шапић поднео је оставку како би почели да се стварају правни услови за одржавање избора. Оставке поднели и градоначелници Крагујевца, Пирота и Врања, као и председник Општине Дољевац.

Подносим формалну оставку, али настављам посвећено и предано да водим Београд до дана избора и коначне провере поверења Београђана, саопштио је Александар Шапић.

"Наставићу једнако предано и посвећено да обављам посао градоначелника, да би се неометано обезбедило спровођење и реализација како свих револуционарних социјалних мера, тако и пројеката које смо реализовали, започели или најавили, а који су обележили период од када сам дошао на ово место", рекао је Шапић.

Када, како је навео Шапић, "Влада Србије уведе привремени орган и када се коначно стекну сви правно-формални услови за расписивање избора 17. децембра", очекује да као председник тог тела такође настави да води Београд.

"Очекујем да као председник тог тела такође наставим да водим Београд, до дана избора и коначне провере поверења за све што смо урадили у претходних годину и по дана и што тек планирамо да урадимо за добробит Београда и свих наших Београђана", изјавио је Шапић, како је саопштио Секретаријат за информисање Града Београда.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић је на конференцији за новинаре рекао да је поносан на све што је у Крагујевцу урађено у претходном периоду, најављујући нове инвестиције. Оставку, као и већина његових колега, поднео је, каже, због захтева опозиције.

"Власт се преузима само већином добијеном на изборима, не на улицама, не у блокадама, не у затварању саобраћаја, не ломљењем државне или локалне имовине, не иживљавањем над другим људима", поручио је Дашић.

И градоначелници Пирота и Врања Владан Васић и Слободан Миленковић поднели су оставке, као и председник Општине Дољевац Горан Љубић.

Председник Александар Вучић изјавио је да би избори могли да се одрже од 17. децембра. И јуче су челници више локалних самоуправа поднели оставке на функције градоначелника и председника општина. 

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво