Читај ми!

Срби и данас испред зграде Општине у Звечану, први конвој турских специјалаца стигао на КиМ

Миран дан на северу Косова и Метохије. Срби се и даље окупљају у близини зграда локалних самоуправа, у којима им је онемогућен рад од када су их заузеле специјалне јединице косовске полиције. Они су на бодљикаву жицу окачили венце Свете Тројице. Кфор се и даље налази у непосредној близини општинске зграде и на свим прилазима Звечану. Први конвој турских специјалаца стигао је на Косово и Метохију, саопштило је турско Министарство одбране.

Срби истрајавају на захтевима да албански председници општина не улазе у службене објекте, да их напусте и специјалци полиције и да буду ослобођени ухапшени Радош Петровић и Душан Обреновић.

Апелом за мир, више од 160 интелектуалаца – Срба из свих крајева Косова и Метохија, обратило се међународној заједници да хитним мерама заустави даљу ескалацију насиља и створи услове за мир.

Од прошлог петка траје криза на северу Косова и Метохије – од када су специјалне јединице косовске полиције заузеле објекте локалних самоуправа.

Како би се смирила ситуација, Европска унија и САД од Приштине траже одржавање нових избора, учешће Срба на њима и формирање Заједнице српских општина. 

Такође, Бела кућа је позвала Београд да повуче оружане снаге које су распоређене у близини административне линије и да спусти ниво борбене готовости, а Приштину да омогући новоизабраним председницима општина да обављају своје дужности са алтернативних локација и да повуче полицијске снаге из општинских зграда.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво